Egalitatea de gen, distribuirea egală a sarcinilor în familie, egalitate între un bărbat și o femeie, importanța tatălui în procesul de educație, diferențe de sex și rol,  stereotipurile în societate față de femeie și bărbat, acestea au fost principalele subiecte discutate de multiplicatorii proiectului PEACE în cadrul instruirii a 3000 tineri din zonele rurale a țării.

Instruirile s-au desfășurat în perioada septembrie-noiembrie 2020 în 173 localități rurale din 22 de raioane ale țării: Fălești, Drochia, Ialoveni, Glodeni, Leova, Nisporeni, Rezina, Soroca, Florești, Ștefan Vodă, Telenești, Ungheni, Sîngerei, Bălți, Briceni, Cahul, Călărași, Căușeni, Cantemir, Comrat, Dondușeni, Edineț.

În cadrul acestor instruiri a fost realizat și sondajul cu privire la distribuirea egală a sarcinilor în familiile celor  3000 de elevi din clasele a 9-12-a. Rezultatele  acestuia urmează să fie prezentate în cadrul conferinței de încheiere a proiectului.

Vă invităm să ne urmăriți pentru a fi la curent cu evenimentele și proiectele ce le desfășurăm.

Reamintim că proiectul PEACE (Partajare, Educație, Angajament, Cooperare, Egalitate), este implementat de „Fundația pentru Educația Non-Formală” în parteneriat cu Centrul Republican pentru Copii și Tineret ARTICO, cu suportul Fundației Est-Europene, din resursele financiare acordate de Fundația OAK.