+373 69 886 455 info@fen.md Luni - Vineri: 08:00 - 17:00

Acasă toți sunt egali!

Distribuirea rolurilor în familie, egalitate între un bărbat și o femeie și importanța tatălui în procesul de educație, subiecte ce urmează a fi abordate în cadrul proiectului PEACE (Partajare, Educație, Angajament, Cooperare, Egalitate).

Proiectul se desfășoară în perioada februarie 2020 – februarie 2021 și are drept scop instruirea a 3 000 de elevi, din clasele 9 -12, din cadrul a 150 de școli din localitățile rurale ale 20 de raioane  din Republica Moldova, cu privire la distribuirea egală a rolurilor în familie.

Organizatorii își propun mai multe activități, printre care realizarea unui video, care va promova importanța egalității distribuirii de sarcini în familie. În următoarea etapă va fi realizată instruirea timp de 4 zile a 30 de multiplicatori. La finele instruirii, participanții vor desfășura 150 de activități de follow-up. Tot în cadrul acestor instruiri vor fi realizate sondaje prin metoda chestionării a tinerilor cu privire la egalitate de gen în familiile din localitățile rurale.

La moment suntem în perioada desfășurării unei campanii cu genericul „Acasă toți sunt egali”, aceasta are drept scop schimbarea atitudinii cu privire la egalitatea de gen și distribuirea egală de roluri în familie. În cadrul acesteia vor fi prezentate mai multe exemple ale activităților unui „tată bun”.

Proiectul PEACE este implementat de „Fundația pentru Educația Non-Formală” în parteneriat cu Centrul Republican pentru Copii și Tineret ARTICO, cu suportul Fundației Est-Europene, din resursele financiare acordate de Fundația OAK.