Cele mai îndrăznețe idei pot fi transformate în afacere de succes. Succesul în afaceri presupune pregătire, disciplină și multă muncă. Dacă nu ești speriat de aceste lucruri, oportunitățile sunt mereu foarte mari.

În perioada 14 – 18 iulie, mai mulți tineri, cu vârsta cuprinsă între 18 – 25 ani, din diverse localități ale țării au beneficiat de ateliere de ghidare în business, în cadrul proiectului „The School of Young Entrepreneurs”. Organizatorii evenimentului au urmărit realizarea scopului, de a stimula spiritul antreprenorial și de a încuraja inițiativele de afaceri într-o economie modernă în care tinerii creativi pot crește nivelul de competitivitate, pot să țină pasul cu dezvoltarea tehnologiei și sunt motivați să aducă un plus de siguranță financiară.

Pe parcursul celor 5 zile ale taberei tinerii au studiat alături de experți din domeniu, care sunt aspectele legislative, documentele de care au nevoie pentru înregistrarea afacerii, elemente de management, riscurile și beneficiile deducerii activităților antreprenoriale, de asemenea și module precum:

Modulul I: Antreprenoriat – opțiune de carieră;
Modulul II: Metode și canale de promovare a afacerii;
Modulul III: Întâlnirile de afaceri. Vânzări. Negocierea și argumentarea.

Toate acestea au oferit răspunsuri atât de importante când ești la început de cale, deoarece uneori anume traseul clar de implementare a idee este cel mai greu, iar uneori micii antreprenori renunță la vis când se ciocnesc cu multiple instituții publice și acte normative. 

Tabăra de vară „The School of Young Entrepreneurs” s-a încheiat cu un concurs al planurilor de start-up-uri, unde 3 dintre ideile de afaceri prezentate au primit premii bănești pentru dezvoltarea unei întreprinderi mici la ei în localitate.

După jurizarea tuturor ideilor de afaceri, primele 3 au fost clasate în felul următor:

Locul I: Cuciuc Otilia din Satul Chirca, raionul Anenii Noi
Locul II: Alina Caradanila din Giurgiulesti, Cahul
Locul III: Șipitca Iuliana din Satul Gura Bicului, raionul Anenii Noi

„Nu te teme de eșec. E suficient să ajungi să ai dreptate o singură dată.” afirma Drew Houston, CEO și fondator Dropbox. Credeți în visele voastre și eșuați cât mai des ca să atingeți succesul cât mai repede.

Reamintim că proiectul „The School of Young Entrepreneurs” a fost implementat de Fundația pentru Educația Non-Formală în parteneriat cu Centrul Republican pentru Copii și Tineret ARTICO, cu suportul Agenției Austriece pentru Dezvoltare.