Voluntariatul este cu și despre oameni (Alin Grigore), de acest lucru ne-am convins în data de 29 noiembrie 2019 la „Forumul Bunelor Practici în Domeniul Voluntariatului”.

Forumul a fost organizat în cadrul proiectului Stand Up 4 Volunteering”, de Fundația pentru Educația Non-Formală în parteneriat cu Centrul Republican pentru Copii și Tineret și finanțat de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova, cu suportul financiar oferit de Programul de Granturi 2019.

Scopul activității: promovarea acțiunilor de succes din segmentul voluntariat la nivel național dar și diseminarea practicilor de voluntariat la nivel internațional.

La eveniment au participat cca 150 de tineri din toate colțurile țării.

Agenda Forumului a fost axată pe experiențe internaționale în domeniul voluntariatului, care au fost prezentate de  invitații speciali:

  • România: Lazăr Cătălin Nicolae, Consilier de tineret – Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Covasna;
  • Ucraina:Iulia Șculipa, Coordonator Național Eurodesk Ucraina.
  • Voluntari internaționali: Franța; Germania; România; Ucraina, SUA

„A fost prima mea ocazie de a interacționa cu o persoană din altă țară, acest fapt m-a uimit mult”, a comunicat unul dintre participanți.

„Tehnica biblioteca vie s-a dovedit a fi foarte interesantă. E pentru prima dată când particip la asemenea eveniment dar experiențele cu care s-au împărtășit colegii din alte țări, cu adevărat m-au inspirat”, a specificat o altă participantă.

Ana Bezărău, coordonatoare proiectului a declarat că „Proiectul „Stand Up 4 Volunteering” este unul de suflet, care a adunat pe durata sa alături, oameni buni cărora le pasă”.

 Fundația pentru Educația Non-Formală va continua să lucreze în acest domeniu, implementând și alte proiecte, despre care puteți afla pe pagina www.fen.md.

De asemenea, Fundația pentru Educația Non-Formală aduce sincere MULȚUMIRI Partenerilor proiectului: Centrului Republican pentru Copii și Tineret, Centrului Republican al Voluntarilor. Partenerilor în cadrul forumului: ADVIT Moldova, MilleniuM, Consiliul Național al Tinerilor, Clubul Voluntarilor ARTICO, Profesor.md, Peace Corp Moldova, dar și tuturor voluntarilor prezenți.

Fiți în continuare cu ochii pe noi!

Amintim că Proiectul „Stand Up 4 Volunteering” este organizat de către Fundația pentru Educația Non-Formală, cu suportul financiar oferit de Programul de Granturi 2019 al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova.

Fotografiile de la eveniment le găsiți aici: https://drive.google.com/drive/folders/1AxVdbFp3pljcr8jdowPQopUCV1wYHPWm?usp=sharing